2011. június 30., csütörtök

Móricz Zsigmond: Novellák 2. - Jelenlegi ára: 5 330 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Novellák 2. A könyv listaára: 6500 Ft. Leírás:
A Hegyi Katalin értő szerkesztésében és szöveggondozásában megjelent Móricz Zsigmond novelláit tartalmazó, kétkötetes összeállítás alapjául a szerző életében utoljára kiadott életműsorozatának öt novelláskötete szolgált, az Atheneum Kiadó 1939-es kiadványai: a Hét krajcár, a Magyarok, a Szegény emberek, az Esőleső társaság és a Barbárok. Az Osiris klasszikusok című sorozat a teljességre törekszik, ezért - amint az a Jegyzetekből is kiderül - a kiadó ebben a két kötetben közreadja azokat az elbeszéléseket is, amelyeket 1945 után nem adtak ki, annak ellenére, hogy Móricz ezeket gyűjteményes kötetben megjelentette. Az első kötet írásai 1900 és 1914 között keletkeztek. E korai elbeszélések egyaránt kötődnek Jókai romanticizmusához és Mikszáth anekdotázó kedélyességéhez, de nélkülözik az első fantáziagazdagságát, és a második mélységét, humorát. Az irodalomtörténet a ma már érzelgősnek tetsző, Hét krajcárt (1908) tartja vízválasztónak, és talán túlságosan egyszerűsítve, ettől számítja Móricz önálló hangjának kialakulását. Novellái egyre inkább a rideg, magyar valóságot tárják fel, a parasztság és a hozzájuk hasonlóan gazdasági és érzelmi függésben levő kisurak életét ábrázolva egyre egyénibb stílusban, a magyar prózában addig szokatlan őszinteséggel. A szegényekkel, elnyomottakkal való azonosulás teszi olyan drámaian feszültté a Judith és Eszter, a Tragédia és a hozzájuk hasonló, nagy témákat boncolgató elbeszéléseket. A második kötet az 1915-1925 között írt elbeszéléseket gyűjti egybe. A háborús témájú írások közül Móricz jónéhányban katonaanekdotát dolgoz fel, sokszor riporteri eszközökkel, ám egyre inkább felhagy a felszínes megfigyelésekkel, mind őszintébben, megrázóbban mutatja be a háború iszonyatát (Szegény emberek), és a háborúba hajszoltak lövészárkokat betemető emberségét (Kis Samu Jóska). Átható művészi erővel ábrázolja a magyar falu nyomorát, az erkölcsi-szellemi elmaradottságot (Napszámosok A b irkaitató válú). Líraian szép elbeszélések egész sorában hirdeti a szerelem mindenhatóságát (Égi madár). Az elveszett háború és a bukott forradalmak után Móricz csak nehezen ocsúdott. Témáit ekkor a falusi szegények és a kisvárosi polgárok életéből merítette. A Jegyzetekkel valamint Név- és szómagyarázattal kiegészített kötet széles körű beszerzésre ajánlott. ISBN: 963-389-289-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 5 330 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 11:40
. Móricz Zsigmond: Novellák 2. - Jelenlegi ára: 5 330 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése